RastafarI
Menü
 
Bob Marley
 
Rastafarizmus
 
Reggae
 
Dalszövegek
 
Műfajok
 
Rasta filmek
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Patois
 
Positive Vibration

A positive vibesról

Vibes. Ez egy patois kifejezés, egy igen elterjedt rasta szó. A jelentése kb annyit tesz, hogy kisugárzás, vibráció. Sok mindennek van Vibesja, a zenének, egy országnak, egy közösségnek, az embereknek söt még egy fűszálnak is. Elég nehéz ezt elmagyaráznom, de aki ismeri a roots reggaet az körülbelül sejti mi is az a good vibes.
Nekünk is van vibes-unk, azaz kisugárzásunk. Ami lehet pozitív illetve negatív. Valahol ez mozgatja a világot. Valószínüleg béke lenne Irakban ha pl. Bushnak pozitív lenne a kisugárzása, ha egy pozitív jelenség lenne. Ez mozgatja a kis közösségeinket, amikben élünk. Lásd: család, iskola. Mindenre és  mindenkire hatással van, mindegy mien. Mennyivel jobb egy tanítási óra, vagy munkahelyen egy munkanap, ha a tanárnak/főnöknek pozitív jelleme van. Ha sok rossz energia ér minket, valószínüleg negatív lesz egy idö után a vibes-unk. Mert az energiák (düh, öröm, boldogság, szerelem, szeretet) nem tűnnek el a világban. Energia nem vész el nem is keletkeztik, csak átalakul vagy átmegy egyik testből a másikba. Mondja a fizikai alaptörvény. És ez így is van. Ha például megölnek egy állatot, aki előre érzi, hogy meg fog halni, hirtelen nagyon rossz és félelmetes energiák lepik el. Remeg, fél. És ez az energia beleköltözik a húsába, és aki megeszi, abba megy tovább. Majd negatív lesz tőle, megsért valakit aztán az egy másikat, és ez így megy örökre, mondják a Khrisnások. Ennek csak a húsos részével nem értek egyet, mert nem hiszem, hogy így képzödnének a negatív vibesok, elegek vagyunk ahhoz mi emberek. Ha megütünk valakit, az tovább fogja adni a rossz érzéseket. És ez a rossz csak gyűlik fokozatosan, és ezek miatt alakult ki a rák, a természeti katasztrófák, és minden nagyobb negatív történés.
Ez egy ördögi kör. Valahol szerintem ez babylon. Ebből kell kilépnie a rasta embereknek. Ezzel harcolhatunk Babylon ellen, ha megtanuljuk nem továbbadni a negatív vibesokat, és átalakítani pozitívvá. Ha megütnek a bal orcádon, tartsd oda a jobbat is. Szerintem erről beszél Jézus is. Ha minél több a rasta ember, akkor lesz újra békesség a Földön az emberek közt. Erre kéne rájönni, személyi és közösségi szinten. Mi lenne ha holnaptól mindenki mosolyogna a metrón, segítenének a betegeknek, vagy a hajléktalanoknak? Egy sokkal jobb országban élhetnénk. Nem a politikusok fognak minket megvédeni a bajtól, vagy a vezetők. Saját magunkban kell rendet tenni, és pozitiv eröket adni másoknak. Mosolyogj! Sokat, mindenkire. Légy barátságos, segítőkész, és tisztelj minden testvéredet. Legyél pozitív. Röhögj bele babylon pofájába. Lehet majd sokan "csicskának" fognak tartani, vagy lenéznek, de hozzájuk is legyél kedves. Sok pozitív energia kell. A taoisták szerint először saját magunkban kell rendet tenni, megteremteni a positive vibes-ot, utána a családunkban, a faluban, és így tovább. Így fog megváltozni a világ. Máshogy nem. Már az hatalmas eredmény, ha csak mi teremtjük meg magunkban ezt az állapotot. Rastaman Vibration yeahh Positive!

Jahaman

 
A hónap képe
Hírlevél
E-mail cím:

Feliratkozás
Leiratkozás
SúgóSúgó
 
RastaCset
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 
Videók

Letölthető klippek

 Christafari

StickFigure - Stand Tall (új)

StickFigure - Walk of Life (új)

Ziggy Marley - Love Is My Religion

Tigris - Green Babylon 3.0 (új)

Tigris - Sensimillia (új)

 Tigris - Babylon Party 3.0 Intro + Kettőt szívok (új)

Damian Marley - All Night

Julian Marley - Harder Dayz

Damian Marley ft. Nas - Road To Zion

Eek a Mouse - Safari

Eek a Mouse - Chiemsee

Eek a Mouse - Music in the Park 2002

Bob Marley ft. Lauryn Hill - Turn Your Lights Down Low

Israel Vibration - Livity In The Hood

Capleton - Jah Jah City

Buju Banton - What Am I Gonna Do

Tiken Jah Fakoly ft. Y. Odua - Y'En A Marre

 
Etiópia, Afrika
 
Példa-Kép-Tár
 
Holy Piby (magyar)
 
Látogatottság
Indulás: 2004-08-16
 
S(z)avazás
Legyen még reggae rulz rádió adás?

Legyen
Ne legyen
Nem érdekel
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 

Írásaim, Verseim, Gondolatok ~ Norina Wallace Oldala    *****    Egy párkapcsolati elemzés,összehasonlítás,segít abban, hogy harmonikus, biztonságos döntést hozzál, felelõsen és idõben!    *****    A születési horoszkóp olyan információkhoz juttat, amelyek fontosak, fejlõdésünkhöz,valamint, egészségünk megtartásához!    *****    and i know now that this world will never be enough    *****    Rendeld meg születési horoszkópod és a 3 éves ajándék elõrejelzésed, nagyon sok segítséget kaphatsz a továbbiakhoz!!!!!!    *****    Rendkívül részletes személyiség és sors analízis + 3 év elõrejelzés, diplomás asztrológustól. Rendeld meg most! Kattints    *****    "A mágia se nem rossz, se nem jó. Csak az a fontos, mire használod." - SZEREPJÁTÉK    *****    KONOHA.HU - Naruto és Shippuuden rajongói oldal és fanfiction. - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.HU - KONOHA.    *****    Blog, regények, hangulatok, zenék, vagyis minden, ami egy kicsit én, egy kicsit Nova-Time    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet :)    *****    Vannak ésszel megmagyarázhatatlan dolgok. Ilyen a halál, a mágia és a végzet. - FÓRUMOS SZEREPJÁTÉK, mert játék az élet    *****    SKAM - SKAM France (S08) - wtFock (S05) - Druck - SKAM Italia és a többi! Folyamatosan bõvülõ magyar tartalmak! - SKAM    *****    "amit Ava Morris akar, azt Ava Morris megkapja, még holtában is"    *****    "a varázslat mindig megköveteli az árát"    *****    "Más kérdés, vajon milyen sokáig lehet mindkét végén égetni ugyanazt a gyertyát, mielõtt teljesen leég."    *****    "Az Elsõk bástyaként állnak a város lakói és az õket fenyegetõ természetfeletti csapások között."    *****    Cameron Ward, a mosoly mögött rejtõzõ ármány. Csak ne feledd: jobb, ha sosem fordítasz hátat neki. - canon karakter    *****    Üdvözlöm! Tetõ felújítás elött áll? Nem találta meg a megfelelõ szakembert? Nézze meg a weboldalam! Ács-Tetõfedõ mester    *****    THE HANDMAID'S TALE - Egy szerepjáték a Szolgálólány meséjének világában - THE HANDMAID'S TALE    *****    FRPG, különleges történetek, számtalan választható karakter, önálló cselekményszálak, lelkes csapat. Csatlakozz!